Monday, December 11, 2017

چند گام به تغيير رژيم ايران باقي مانده است؟



چند گام به تغيير رژيم ايران باقي مانده است؟
نگاهي به سخنراني جديد رئيس جمهور امريكا عليه رژيم ايران
عبدالرحمن مهابادي*
سخنراني اخير رئيس جمهور ايالات متحدة امريكا علیه تمامیت رژیم آخوندی به‌خاطر جنایاتش علیه مردم ایران و منطقه و نامگذاری تروریستی سپاه پاسداران كه به طور زنده از طريق رسانه‌ها پخش شد موجي از خوشحالي ايرانيان را در پي داشت كه نزديك به 39 سال است توسط اين رژيم به شدت سركوب مي‌شوند.
با نگاهي به كنار رفتن باراك اوباما و روي كار آمدن دونالد ترامپ به خوبي درمي‌يابيم كه سياست و استراتژي دولت امريكا در قبال ايران دستخوش تغيير جدي شده است. اين سياست و استراتژي امريكا كه در دوران اوباما عبارت بود از ”نزديكي به ايران” اكنون با روي كار آمدن پرزيدنت ترامپ جاي خود را به ”تغيير رژيم ايران” داده است. دو استراتژي كاملا متعارض با پيامهاي بسيار متفاوت.
دو سال پیش، ۴۲ سناتور و ۱۶۲ نماینده مدافع برجام بودند و رئیس جمهور وقت، آقای اوباما، با تمام قوا به مصاف مخالفان رفت. اما وقتی به رأی‌گیری سه ماه قبل در مجلسين امريكا برای اعمال تحریم‌های جدید امريكا علیه رژيم ایران نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که كنگره با ۴۱۹ رأی موافق در برابر ۳ رأی مخالف و سنا با ۹۸ رأی موافق در برابر ۲ رأی مخالف لایحه پیشنهادی را تصویب كرد.
گذشت يك دوره سه ماهه از تصويب لايحه و مواضع مقامات ارشد امريكا عليه رژيم ياران گوياي اين واقعيت بود كه از هر نظر روند تحولات عليه رژيم شديد‌تر و پرشتاب‌تر خواهد شد. زيرا داده‌هاي موجود حكايت از تداوم سياستهاي اين رژيم براي سركوب و كشتار مردم ايران، حمايت از تروريسم و دخالت در امور كشورهاي منطقه و به‌خصوص عدم پاي‌بندي به توافقنامه اتمي و فريبكاري‌هايش در جهت توليد سلاح اتمي داشت.

از اين رو طبيعي بود كه اعلام سياست و استراتژي جديد پرزيدنت ترامپ نيز تشديد سياستهاي اعلام شدة قبلي‌اش عليه رژيم حاكم بر ايران باشد. در ماههاي گذشته سال جاري، وزير خارجه امريكا و همچنين سیاستمداران برجسته آمریکایی به كرات و با صراحت صحبت از تغيير اين رژيم در اين دوره از رياست جمهوري پرزيدنت ترامپ كرده بودند.
سیاست دولتهای گذشته آمریکا روي چشم‌پوشی بر نقض وحشتناک حقوق‌بشر در ایران، اشغالگریهای مرگبار ملایان و سپاه پاسداران در منطقه و دادن امتیازات کلان به آنها در برجام، پايه‌ريزي شده بود. البته مخرب‌ترين وجه اين سياست، معامله بر سر مقاومت مردم ايران و به‌خصوص نامگذاري نيروي محوري آن يعني مجاهدين خلق در ليست تروريستي به مدت 15سال بود كه بر اساس آن، قرارگاههای مقاومت در نزدیکی مرزهای ایران در خاک عراق بمباران و بدنبال آن نقض تعهدات در رابطه با حفاظت از جان ساكنان كمپ اشرف و ليبرتي در عراب كه منجر به كشتار خونين آنها و ضبط 600 ميليون دلار از دارايي‌ها و اموال آنها توسط حكومت عراق گرديد. اين در حالي بود كه به گفته مقامات برجسته امريكايي و بين‌المللي اين مقاومت ايران بود كه براي نخستين بار برنامه و مراکز پنهان تسلیحات کشتار جمعی رژیم ملایان را افشا کرده بود.
رژيم ملاهاي حاكم بر ايران دوران هشت ساله باراك اوباما را براي خود ”دوران طلايي” خوانده بود. بنابراين با كنار رفتن اوباما رژيم ايران ضعيف و وارد دوران تاريك خود گرديد كه ورود به آن توأم با وحشتي روزافزون بود. ضعيف‌تر شدن باز هم بيشتر رژيم با خروج موفقيت آميز نيروهاي اپوزيسيون ايران از خاك عراق و متعاقب آن درخشش فعاليت نيروهاي آن در داخل ايران در جريان برگزاري نمايش انتخابات رياست جمهوري رژيم ملاها كه در ژوئن گذشته برگزار گرديد رقم خورد و اكنون بعداز گذشت قريب به يك سال از اين تحولات، ديكتاتوري مذهبي حاكم بر ايران در ضعيف‌ترين نقطه خود قرار گرفته است.
به اين ترتيب، مجموعه تحولات منطقه‌يي و جهاني اخير، كليه دستاوردهاي بادآورده‌يي را كه در سالهاي گذشته به جيب اين رژيم سرازير شده بود، عكس عمل كرده و اين مردم و مقاومت سازمان يافته ايران هستند كه بازيگر اصلي براي سرنگوني اين رژيم خواهند بود
واقعيت اين است كه با آمدن دونالد ترامپ و اعلام آشکار سیاست تغییر رژیم در ایران توسط رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، آخرین سنگر هواداران سياست مماشات با رژيم ملاها فرو ريخته است. امروز رئيس جمهور ايالات متحده امريكا در سخنراني‌اش پايبندي رژيم ايران به برجام را تاييد نكرد و گفت كه ” هر وقت بخواهم می‌توانم برجام را از بین ببرم. در مدت كوتاه خواهیم دید كه آیا كنگره عمل می‌كند یا نه. اگر نكند برجام را به هم میزنم”. متعاقب اينكه پرزيدنت ترامپ در سخنراني در خصوص نامگذاري سپاه پاسداران گفته بود: ” پاسداران نیروی تروریستی فاسد رژیم ایران است” وزارت خزانه داري امريكا بلافاصله سپاه پاسداران نامگذاري تروريستي نمود. گامي كه براي صلح و امنيت منطقه‌يي و بين‌المللي بسيار ضروري مي‌نمود و قبلا نيز شماري از سياستمداران برجسته‌ امريكايي خاطر نشان كرده بودند كه اين كار باييستي دو دهه قبل صورت مي‌گرفت. زيرا در این صورت وضعیت منطقه و کشورهایی از قبیل عراق و سوریه و لبنان و یمن و افغانستان امروز به‌کلی متفاوت بود.
روندي كه براي تغيير رژيم حاكم بر ايران استارت خورده و هر روز نيز شتاب بيشتري به خود مي‌گيرد قابل بازگشت به عقب نيست و تلاش مماشاتگران غربي، كمااينكه تهديدات مقامات اين رژيم، راه به جايي نخواهد بود و گامهايي است تدافعي و البته ناپايدار و شكننده. رژيم ملایان به فاز نهایی خود رسیده و هیاهوی توخالی آنها در قبال سیاست جدید آمریکا، بازتاب وحشت فوق‌العاده‌يي است كه از پایان دوران استمالت وجودشان را فرا گرفته است.
خانم رجوی، رئيس جمهور برگزيده مقاومت ايران، ضمن استقبال از مواضع امروز رئيس جمهور ايالات متحدة امريكا، و با تأکید بر گواهی رئیس‌جمهور ایالات متحده که بار دیگر مردم ایران را قربانی اصلی رژیم ملایان معرفی کرد گفت: به‌رسمیت شناختن شورای ملی مقاومت ایران به‌عنوان تنها جایگزین دموکراتیک دیکتاتوری مذهبی و تروریستی، لازمه پایان و جبران سیاستهای فاجعه‌بار پیشین است.
*نويسنده و تحليلگر سياسي، متخصص در امور ايران

No comments:

Post a Comment